MARC KRONE
'De kracht van een regisseur meet je af aan zijn kunde anderen te laten schitteren.'
HOMEOPERA & OPERETTEMUZIEKTHEATERMISSIEPERSCV & FOTOCONTACTANDEREN
projectnaam
DIE FLEDERMAUSup
Na het grote succes van de drie volledig naar eigen hand gezette Mozartopera’s gaat het NBE nu aan de haal met Die Fledermaus.
Johann Strauss jr. nam met zijn ‘Vleermuis’ de gewichtigdoenerige burgerij van zijn tijd flink op de hak. Het NBE doet hier nog een schepje bovenop: het wordt een verhaal anno 2015, met witteboordencriminaliteit, Hells Angels, Yab Yum en Russische oligarchen.
Met het libretto van Flip Broekman en de vrijzinnige en gewaagde instrumentatie door Vincent van Warmerdam blijkt Strauss’ meest-gespeelde-operette-ooit een stuk actueler dan men ooit heeft kunnen vermoeden. De waanzinnige cast van sopraan Johannette Zomer, bariton Frans Fiselier en tenor Bernard Loonen vertolken alle rollen. Vermomming, chaos en verwarring, het is deze bezetting op het lijf geschreven. De regie is in handen van Marc Krone.

jQuery Slideshow
  Nederlands Blazers Ensemble
Muzikale leiding Bart Schneeman
Regie Marc Krone
Kostuums Marrit van der Burgt
Script Flip Broekman
Arrangementen Vincent van Warmerdam
Met Johanette Zomer
  Frans Fisselier
  Bernard Loonen
Klik in de foto om te vergroten, gebruik spatiebalk om naar de volgende foto te gaan. projectnaamDie Fledermaus projectnaamDie Fledermaus projectnaamDie Fledermaus projectnaamDie Fledermaus projectnaamDie Fledermaus
Speelperiode 2015 Nederland