MARC KRONE
'De kracht van een regisseur meet je af aan zijn kunde anderen te laten schitteren.'
HOMEOPERA & OPERETTEMUZIEKTHEATERMISSIEPERSCV & FOTOCONTACTANDEREN
ANDEREN OVER MIJ
projectnaam
Andreas Schager / Tenor


Wat ik het meeste in jou waardeer:
Werken met jou is uitdagend en inspirerend. Je hebt een jonge en frisse aanpak en probeert in je werk altijd het stuk en de muziek trouw te blijven. Ik hou van je humor en voor alles: je werkt tot je er bij neervalt, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een optimale werksfeer. Dat is werkelijk groots. Je bent een regisseur met wie ik heel graag weer samen zou werken!
____________________________________________________________________


projectnaam
Bert Simhoffer / Bariton


Marc Krone is een man met groot theater gevoel: hij weet wat op het toneel mogelijk is en wat niet. Hij heeft niet alleen grote affiniteit met zijn acteurs en zangers maar ook met de mensen van de techniek, decor en kostuums. Hij geeft zijn publiek een realistische plot en inspireert zijn acteurs om zo echt mogelijk en compleet te zijn. Dat gecombineerd met zijn groots gevoel voor humor en zijn kunde om iedereen op het toneel een eigen verhaallijn te laten spelen maakt hem een all-round theatermaker. Tijdens het repetitieproces blijft hij altijd vriendelijk, beslist, in controle en altijd gefocust op het grotere geheel. Terwijl hij tegelijkertijd enorm veel energie geeft aan zowel acteurs, koor, ballet als aan een ieder die verder op en achter het toneel werkt.
Hij werkt altijd op tijd, maar zonder enige tijdsdruk, helder en direct met een helder beeld van het eindresultaat
Zijn enthousiasme maakt dat een ieder "alles" geeft en hij brengt het beste in mensen naar boven vanaf het moment dat hij begint te werken. Hij is een "trooper": het bindende element in een groep. En dat is uiterst belangrijk in een repetitieproces.
Het is heel prettig om met hem samen te werken, maar nog belangrijker: publiek en pers hebben grote bewondering voor zijn werk.
____________________________________________________________________


projectnaam
Karel Spanhak /decorontwerper


Over mijn samenwerking met Marc Krone aan "Der Zigeunerbaron" Mijn eerste ontmoeting met Marc Krone was in restaurant / wachtkamer "de eerste klas " op het centraal station te Amsterdam. Het restaurant was voor deze gelegenheid even omgetoverd tot kantoor.
Wat er vervolgens gebeurde was een goed voorbeeld voor een geslaagde avond komedie in het theater.
Marc speelde mij alle rollen voor -inclusief de vrouwelijke- tot stomme verbazing van de andere aanwezige gasten. De situatie was nogal grotesk, maar -zoals later zou blijken- uiterst effectief. Ik voelde meteen dat Marc Krone met zijn regie nieuwe paden wilde inslaan.
In ieder geval was het een prachtige belevenis om op deze aangename wijze een decor concept te ontwikkelen.
Al meteen bij het begin van de repetities bewees Marc een vooruitdenkende proactieve en innovatieve theatermaker te zijn die zijn regie goed gepland en voorbereid had. Hij schiep in korte tijd een fantastische werk atmosfeer hetgeen onmiddellijk zijn weerslag had op de leden van de cast.
Het was heerlijk om alle in Amsterdam ontwikkelde ideeën in zo'n vruchtbare omgeving tot stand te zien komen.
Krone voegde leven en inhoud toe aan ontwerp en set met zijn uitgelezen regie.
De gehele ruimte werd op verscheidene manieren gebruikt en gevuld met schitterende actie. Alles wat wij ooit hadden besproken in Amsterdam werd bewaarheid. Hij creëerde prachtige komische scènes en kleurrijke beelden
Aldus ontstond een muzikale komedie die zijn plaats veroverde in het van musical verzadigde theater landschap.
Een klein meesterwerk, een nieuwe weg, vreugde voor jong en oud.
____________________________________________________________________


projectnaam
Rita Lucia Schneider / Mezzosopraan

In zijn hoedanigheid als regisseur heeft de Dhr Krone uitstekend werk geleverd. Ik zou bovendien de volgende zaken willen benadrukken: door zijn kunde, zijn zeer zorgvuldige voorbereiding en zijn diepgaande kennis van het stuk kon hij zeer gefocust en oplossingsgericht werken. Op het toneel en achter de schermen. Hij is ook erg diplomatiek en vriendelijk in zijn omgang met mensen. Niet alleen de solisten, maar ook naar leden van het koor en een ieder achter de schermen. Dit droeg enorm bij aan de uitstekende werkatmosfeer. Het is niet in de laatste plaats te danken aan Dhr Krone's energie, expertise en ervaring dat de productie zo'n enorm succes werd en schitterende kritieken ontving, voor hemzelf als mede voor de productie als geheel.
Iedereen die met hem gewerkt heeft koestert zeer goede herinneringen aan deze samenwerking. ____________________________________________________________________


projectnaam
Christina Khosrowi / Mezzosopraan


Lieve Marc, waarschijnlijk heb je al heel vaak gehoord wat een fantastisch regisseur je bent, maar ik zeg het toch nog maar een keer. Werken met jou was inspirerend en diep. Jouw energie schijnt geen grenzen te kennen en ik heb je geen dag slecht gehumeurd meegemaakt. Ik ben vooral onder de indruk van het feit dat je niet alleen van muziek houdt maar dat door met jou te werken zangers één worden met die muziek en boven zichzelf uitstijgen. Ik hou van je esthetiek: modern maar romantisch en zonder ooit te vervallen in kitsch. Ik hoop dat ik snel weer de kans krijg met je samen te werken.
____________________________________________________________________


projectnaam
Lauri Brons / Christine in de Phantom Hamburg


Als onzekere en oncomfortabele speler kwam ik bij Marc terecht. Marc wist tijdens onze lessen een heel veilige omgeving te creëren waarin ik mij op mijn gemak voelde en durfde te gaan! Daardoor heb ik een basis gelegd in het spelen en interpreteren waar ik mijn carriere lang profijt van zal hebben. Zijn lessen zijn persoonlijk en praktisch, hij reikt tools aan die je ten alle tijde kunt toepassen, op het toneel en bij audities. Ik heb met hem onder andere gewerkt aan de voorbereidingen van mijn auditie voor 'das Phantom der Oper' in Hamburg. Mede dankzij hem voelde ik me comfortabel en sterk tijdens de audities, en dat resulteerde in een prachtige eerste baan als Alternate van Christine Daaé. ____________________________________________________________________


projectnaam
Guido Gottenbosch / Musicalster Duitsland en Engeland


Marc is de perfecte persoon om je te helpen bij je auditievoorbereiding. Door zijn ervaring voor en achter de auditietafel weet hij namelijk precies wat men wil zien. Met veel bevlogenheid en humor helpt hij je in een mum van tijd je ideeën en impulsen te kaderen en helder te maken. Bovendien doet hij dit met ontzettend veel bevlogenheid en humor. Auditie doen vind ik nog altijd een zenuwslopende ervaring, maar door mijn sessies met Marc begon ik ze te zien als de perfecte aanleiding om nog verder te groeien als zanger/ acteur en het materiaal te zien als mogelijkheden aan nieuw repertoire te werken en nieuwe kanten van mezelf te ontwikkelen. Ik ga nu een auditieruimte in wetend wat ik wil DOEN en met heel veel zin te laten zien wat ik KAN.
____________________________________________________________________


projectnaam
Terence van der Loo / Moeder ik wil bij de revue


Voor mij ligt Marc zijn kracht in de snelheid waarmee hij te werk gaat. Marc ziet een interpretatie van een lied of scène en weet nauwkeurig de pijnpunten te raken en je daar direct diverse nieuwe handvatten op te geven, om je zo in de juiste richting te sturen. Waarvan je dan het gevoel hebt dat je dit helemaal zelf hebt uitgevonden.
___________________________________________________________________


projectnaam
Peter Stassen / Musicalster Duitsland


Marc weet je perfect voor te bereiden op je auditie omdat hij zelf zolang in het vak zat en diverse grote rollen speelde. Ook de snelle aanpak en de creativiteit van Marc hebben me erg geholpen! Hij loodst je zonder problemen door je materiaal en geeft daarin de juiste tips die je helpen zekerder naar je auditie te gaan...kortom een must voor elke musicalartiest!
____________________________________________________________________


projectnaam
Erik Vlasblom / o.a. Muzikaal leider van Toon Hermans en Robert Long


Marc Krone is een regisseur met wie ik moeiteloos dezelfde "theatertaal" spreek. Hij heeft sterke muzikale ideeën maar geeft je altijd de ruimte om die op je eigen manier in te vullen. ____________________________________________________________________


projectnaam
Violetta Lazin / Mezzosopraan


Working with Marc Krone was an experience any artist wishes, but dares not to hope for. It's like living in "Neverland". He takes you for a ride trough a role: the only thing you need to do is BELIEVE! You feel a strong urge to search harder, work more, give everything you have and didn't know you had in you! You feel guilty when you don't. Marc is always the first person on and the last person off the set. His unstoppable will and energy kept the whole cast going hours after any of us thought possible.
As a beginner I was sometimes overwhelmed with the importance of the task I had embarked upon. Marc never stopped cheering me from the dark.
But don't be fooled, he gave me plenty of slaps on the wrist and "up yours!" exactly when I needed or deserved them.
Marc opened so many possibilities on looking at something that appears to be "old fashioned" and "static" as opera but never took it out of it's original context.
Even though I knew he had his doubts about directing this opera, but I know the opera world has found his new "Maestro".
I can't wait for the pleasure and privilege to work with him again! __________________________________________________________________