MARC KRONE
'Onégin’s overture duurt ongeveer 2 minuten, meer heb je niet nodig om voor opera te vallen.'
HOMEOPERA & OPERETTEMUZIEKTHEATERMISSIEPERSCV & FOTOCONTACTANDEREN
projectnaam
BONIFATIUSup

Verandering begint met een droom..
754: een Engelse bisschop trekt naar het ruige land van de heidense Friezen. Hij zal hen de waarheid wel even vertellen. Het is zijn laatste opdracht aan zichzelf. Maar op zijn reis naar het verre Friesland raakt hij vertwijfeld over zijn eigen waarheid. Dilemma's volgen elkaar in hoog tempo op. Hij moet keuzes maken. De beeldschone non Lioba, sluwe bisschop Hildegar en Bonifatius´ impulsieve leerling Sturmius maken het nemen van de juiste beslissingen extra moeilijk. Zo wordt zijn strijd tegen de heidense Friezen meer en meer een strijd met zichzelf. En hoe kan hij ooit kiezen tussen passie, geloof en liefde?
Bonifatius de Musical is een meeslepend drama vol intriges, passie, hartstocht en moord.

 

Bonifatius de MusicalBonifatius de Musical: recentie nieuwsblad van het noorden Bonifatius de MusicalBonifatius de Musical: recentie nieuwsblad van het noorden
Enkele publieksreacties:

In 1 woord G-E-W-E-L-D-I-G! Zelf heb ik verschillende (Joop van den Ende) musicals meegemaakt. Ik kan oprecht zeggen: Bonifatius de Musical wordt op het aller-hoogste niveau gespeeld! De sfeer in en omheen de kapel is prachtig. Al met al een aanrader.
Doesje Postma.

Wij wonen vlak bij Utrecht en zijn gisteren avond naar Dokkum gereden voor de musical Bonifatius. Wat een geweldig en fantastische musical. In zijn puurheid, kleinheid, directheid en zuiverheid, zo groots, geweldig, zuiver, intiem en overweldigend. Niet te vergelijken met een van Ende productie maar qua resultaat zeker zo groots. Compliment aan allen die dit hebben gerealiseerd. Wens jullie een landelijk succes.
Hanneke

 

Voor de volgende video: klik op de cijfers onder in beeld
jQuery Slideshow
Script Jasper Verheugd
Regie Marc Krone
Licht Pascal Naber
Grime Arjan van der Grijn
Multi instrumentalist Hubert Heringa
   
Bonifatius Richard Spijkers
Druide Syb van der Ploeg
Alrun Lotte Verhoeven / Liss Walravens
Lioba Wieneke Remmers / Maike Boerdam
Tetta/ Willibrord Paul Donkers / Bert Simhoffer
Hildegard Theun Plantinga
Sidonius Milan van Weelden
Speelperiode mei-juni 2012 en mei-juni 2014 Dokkum